Featured Story
Recent Stories
Stories by Topic
News
Make the universe a better place! Support DSF with a donation:
small-go-arrowdonate
Take me to a...
Random story
top-rated stories only
Enter any portion of the author name or story title:
small-go-arrowsearch
Sign up for free daily sci-fi!
your email will be kept private

Breaking News
Get a copy of Not Just Rockets and Robots: Daily Science Fiction Year One. 260 adventures into new worlds, fantastical and science fictional. Rocket Dragons Ignite: the anthology for year two, is also available!
Kindle Edition
Kindle Edition
DSF stories are available in monthly digests for Kindle!
DSF for Kindle
Publish your stories or art on Daily Science Fiction:
Submit your story
Check story status
Not just rockets & robots...
What is Science Fiction?
"Science Fiction" means—to us—everything found in the science fiction section of a bookstore, or at a science fiction convention, or amongst the winners of the Hugo awards given by the World Science Fiction Society. This includes the genres of science fiction (or sci-fi), fantasy, slipstream, alternative history, and even stories with lighter speculative elements. We hope you enjoy the broad range that SF has to offer.
close






Careers for Magical Creatures: Correspondence School Quiz, Taken by Client

Sarina Dorie is the author of award-winning, YA paranormal romance novel, Silent Moon. Her Puritan and alien love story, Dawn of the Morning Star, is due to come this year with Wolfsinger Publications. She has sold over 80 short stories to markets like Daily Science Fiction, Magazine of Fantasy and Science Fiction, Orson Scott Card's IGMS, Cosmos, and Sword and Laser. By day, Sarina is a public school art teacher, artist, belly dance performer and instructor, copy editor, fashion designer, event organizer, and probably a few other things. By night, she writes. As you might imagine, this leaves little time for sleep. You can find info about her short stories and novels on her website: sarinadorie.com.
Becoming a fairy godmother or godfather and helping human heroes is a satisfying dream for many immortals that can become a reality for top students. Whether you are new to the occupation or wanting to return after being demoted to a lower occupation like tooth fairy, you will be required to have a clean work record for a hundred years, need three letters of recommendation, and must pass the final exam proctored in the fairy realm in order to be considered for an internship.
Each section of the correspondence course can be completed at the pace a student chooses, but tests must be completed within a hundred years of receiving the textbook.
After reading the textbook Fairy Godmother and Godfather Morals with Mortals, complete the following essay questions. Essays can be submitted online or mailed in.
Student ID #: TF789609
Test ID #: TF341.2
Sex: Often
1. You have two clients belonging to different noble families who decide to go to war with each other. How do you decide whom to aid?
A. A coin toss.
B. Help them both.
C. This is a trick question. You can only work for one noble family at a time.
D. None of the above.
2. Your client, Prince Charming, invites you into his chamber for a private drink. You:
A. Accept the invitation, but only drink tea if you are on duty.
B. Accept the invitation and drink Long Island iced tea if you are not on duty.
C. See no harm in this so long as you are professional and you both keep your clothes on.
D. None of the above.
3. After you have catered to your client for four years, she has decided to disown her family, change her name and give up her quest. Do you still have an obligation to her if she is no longer the client you originally took on?
A. Yes, but only if she still attends balls and wants to marry a prince.
B. Yes, a true hero is noble in more than mere name.
C. No, if a client's quest is forfeit, there is no reason to continue.
D. No, those princesses are a whiney bunch; the less of them there are, the better.
4. According to studies conducted by researchers using the Fairy Council's hall of records, humans descended from the Charming line possess important genetic traits that make them ten times more likely to:
A. Have foot fetishes.
B. Seduce their fairy godmothers.
C. Commit acts of heroic deeds.
D. All of the above.
5. A fairy godchild is asked to fill out an intake form because it helps his fairy godmother:
A. Know whether he is single.
B. Help determine what his quest is.
C. Understand his or her needs on a quest.
D. Both B and C.
6. Unexpectedly, the noble family you work with becomes divided over succession to the throne, and your clients seek violence toward each other. What should you do?
A. Help them negotiate.
B. Use magic to influence kindly behavior.
C. Go on vacation for a month until it is over to avoid interfering in human affairs.
D. Both B and C.
7. You have a secret crush on the prince you've set up your client to marry. You should:
A. Talk to a coworker about taking this client, so you won't be faced with temptation.
B. Go to a support group who will help you get over your morbid infatuation with humans.
C. Ask the prince for his phone number.
D. Both A and B.
8. A member of the Charming family and a poverty stricken hero are falling off a cliff into a pit of lava. As you zoom through the air, who do you save and why?
A. Your client because he is the hero you are assigned to.
B. Your client because the Charming already has a fairy godmother who is aiding him or her.
C. The Charming because fairy godmothers are sworn to protect this human bloodline.
D. The Charming if he noticed you at the ball and gave you his phone number.
9. The best way to avoid the temptation of falling for humans in the workplace is:
A. Bring a chaperone if you are planning on being alone with a client.
B. Wear a chastity belt.
C. Sew your wild oats after hours at Roman orgies, toga parties, and immortal only clubs.
D. Remind yourself that you might become a toilet fairy if you are caught.
E. All of the above.
10. The best way to discourage the advances of human clients who might fall in love with you is:
A. Use glamour to appear as an elderly woman.
B. Set firm boundaries and enforce these consistently.
C. Set firm boundaries and make sure those naughty princes know that if they cross them it's spanking time!
D. Both A and C.
Answer Key:
1. C
2. D
3. B
4. D
5. D
6. D
7. C
8. C
9. E
10. D
Score: 6/10 D
Instructor Comments: Student TF789609, you started off on the right track, but slowly declined in your answers, especially the ones related to godmother-godchild conduct. You're not showing a good fit for our occupation if all you can think about is dating a prince. Feel free to retake this quiz after more studying!
Fairy godmother correspondence school classes are administered by Charming Industries.
The End
This story was first published on Wednesday, July 6th, 2016


In this paranormal fairy tale world I've created, I can't imagine an immortal stuck in the job of toilet fairy will forever be doomed to a job that stinks. There has to be a way out or else it would be a caste system and I'm too American to adhere to that. Or maybe it's my influence as a school teacher that makes higher education an option for creatures in my world.

I started this correspondence school test shortly after I was taking some online professional development courses for my teaching license. The first test I wrote for the fairy godmother included essays, and though it was telling of the world, it was boring and I started over with a multiple choice quiz. One of the things I know from writing and administering real tests for students in a high school setting is that there will always be one answer that is easily identified as wrong. Yet, I occasionally will have a student choose that option to be funny or because they rush or some other reason. I imagined this character would have a prince fetish that would influence her answers. After all, princesses shouldn't be the only ones to have fun with princes.

To read more stories that take place in this world, go here: Careers for Magical Creatures.

If you would like to read more Dear Jezzy world stories, many are available here at Daily Science Fiction: Dear Jezzy. More free short stories by Sarina Dorie are available here: sarinadorie.com/writing/news.

- Sarina Dorie

RATE THIS STORY
Please click to rate this story from 1 (ho-hum) to 7 (excellent!):

Please don't read too much into these ratings. For many reasons, a superior story may not get a superior score.

3.8 Rocket Dragons Average

SHARE THIS STORY

JOIN MAILING LIST
Please join our mailing list and receive free daily sci-fi (your email address will be kept 100% private):
 
Copyright Info
Tell a Friend
Send Feedback
About Us